Perşembe, Aralık 29, 2011

Zencefil Çayı Ritüele Dönüşsün...

Sevdiklerim için yılbaşı  alışverişi yapmaya bayılırım. Ama her seferinde mutlaka kendime de ufak da olsa bir hediye alırken bulurum kendimi...Aslında böyle de olmalı değil mi, önce kendimizi mutlu etmeliyiz ki başkalarını da mutlu edebilelim. Uçakta bile anonslarda önce kendi maskenizi sonra çocuğunuzun maskesini takın derler ya, bu aklıma geldi:) Bazı insanlar bunu bencillik olarak yorumlayabilir ama kendine öncelik vermekle bencillik arasında ince bir çizgi vardır. Aşırıya kaçmadıkça da kendini önemsemek ve kendini şımartmak iyidir.

Bu sene de, yılbaşı alışverişi yaparken görüp anında vurulduğum  zencefil çayı yapabileğim şık bir mini çaydanlık seti aldım kendim Boyner'den. (bknz aşağıdaki foto). Bir süredir (itiraf: yogaya başladığımdan beri:) düzenli zencefil çayı içiyoruz evde, hem çok faydalı hem de lezzetli.

Şuanda yazımı yazarken de şık bardağımdan nefis çayımı yudumluyorum. Öncesinde sizlerle de paylaşmak için özenle aşağıdaki fotoyu çektim:)

Oldu olacak zencefil çayımın tarifini de paylaşayım bari, çok pratik ofiste bile yapabilirsiniz, saymakla bitmeyen faydalarından bazıları: soğuk algınlıklarına birebir, antioksidan özelliği var, rahatlatıcı bir etkisi var, baş ağrısı ve strese iyi gelir, spa, yoga gibi ritüellerde mutlaka ikram edilir......

Zencefil Çayı: (2 kişilik)

Kettle'da kaynamış su çaydanlığa veya bardağa alınır (tek kişilik yapacaksanız bu ölçülerin yarısını direk bardağınıza ekleyerek yapabilirsiniz), üzerine  2 fındık büyüklüğünde taze zencefil, 5-6 adet tane karabiber, 2 adet hünnap, 1 çubuk tarçın, 4-5 adet karanfil, 2-3 yaprak nane atılır ve 5 dak. kadar demlenmesi için beklenir. Sonra da dilerseniz bal ekleyip içebilirsiniz.




Öneri: Böyle şık bir sunumla, mum ışığında ve fonda relaxing bir müzik ile kendizi (ve varsa eşinizi de) şımartın.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder