Pazar, Nisan 08, 2012

Hobimizden para kazanmak..imkansız degil

Kim hobisinden para kazanmak istemez ki...Özellikle günümüzün yoğun ötesi ve rekabetçi kariyer dünyasında hergeçen gün daha çok insan bir durup ben nereye koşuyorum böyle, hayatı kaçırıyorum diye düşünmeye başladı. Bir de baktım ki ben dahil çevremde birçok insan iş dışında bir şekilde zaman yaratıp çeşitli kurslara gitmeye başlamış. Aşağıda vereceğim örneklerin hepsi çevremde tanıdıklarımın katıldığı ve memnun kaldığı kurslar. Hatta birkaçı özel sektördeki kariyerlerini bırakıp hayallerinin peşinden gitme cesaretini gösterdi bile..

Bu kursları inceleyin, hepsinde hafta içi ve haftasonu seçenekleri mevcut, yani mevcut işinizle birlikte rahatca yürütebilirsiniz, kim bilir belki içinizde yatan aslanı keşfedip hayatınızın yönünü değiştirebilirsiniz, hiçbirşey için geç değildir unutmayın...

Takı yapım ve tasarım kursu:

Sıfırdan yani madenleri işlemeden tasarıma kadar takıya dair her detayı öğrenip kendi markanızı yaratabilir, ilk etapda az risk ve min. yatırım maliyetiyle internetten veya bazı mağazalara satış yapıp  başlayabilirsiniz.


http://www.alefgaleri.com/

Yoga Eğitmenliği Sertifika Programı:

Spirituel tarafınız varsa ve daha sakin, huzurlu bir yaşam arıyorsanız Yoga ile tanışmanızı tavsiye ederim. Yoga Alliance onaylı hocalık eğitimini tamamlayıp yoga merkezlerinde ders vermeye başlayabilir, hatta kendinizi hazır hissettiğinizde kendi yoga merkezinizi açabilirsiniz.



http://www.jiva.com.tr/

Cam Yapım ve Tasarım:

Camı işleyip hem takı, hem dekoratif objeler yapabilir, internet üzerinden veya çeşitli mağazalarda kendi koleksiyonunuzu satışa çıkarabilirsiniz.



http://www.kathre.com/

Yemek Atolyeleri ve Şeflik:

Hemen herkes bir dönem şöyle kendi şirin kafemi açsam diye düşünmüştür heralde:) İster şeflik seviyesinde daha profesyonel anlamda  ister butik atölyelere katılarak çeşitli alanlarda uzmanlaşabilirsiniz (Ör: Pasta, çikolata, makarna, makaron yapımı v.b.)



http://www.chefsistanbul.com/list/list.asp?ktgr_id=354

http://www.msa.com.tr/anasayfa.aspx

Fotoğrafçılık:

Artık stüdyo fotoğrafçılığından ziyade butik fotoğrafçılık çok populer, siz de düğün, doğum v.b. konularda uzmanlaşıp çalışabilirsiniz. Sanatsal yönünüz ağır basarsa ve yaratıcılığınıza güveniyorsanız kendi kişisel serginizi bile açabilirsiniz.




http://www.ifsak.org.tr/

Astroloji:

Astroloji bir çoğumuzun düşündüğü gibi sadece günlük-haftalık-aylık burç yorumlarından oluşmuyor. Siz de  gezegenlerin hareketini inceleyip, astroloji haritaları çıkarabilirsiniz. Internet üzerinden kişisel danışmanlık ve eğitimler verebilirsiniz.


http://www.astrolojiokulu.com/


Sevgiyle ve hobilerinizle kalın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder