Cumartesi, Haziran 16, 2012

nefes aldım, nefes verdim, işte hayatın özü..

Nil ne güzel demiş yeni şarkısında;

"Nefes aldım, nefes verdim, burdayım pes etmem yok, ben buraya çıplak geldim, hey hat, utanmam yok...."




Hayata karşı bu bakış açısı işler.. ben de böyle görüyorum hayatı..bazılarına göre ben merkezci, hırslı ,çok rahat ya da kendini beğenmiş gelebiliyor..Bu hayata bir kere geldim, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadığım sürece istediğimi yapmakta, sonsuzları hayal etmekte ve başarmakta özgürüm, kimseden de çekinecek bir şeyim yok:)

Süper de bir video klip yapmış, izle izle doyamadım, aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?v=d5Qv-abC68k

Pazartesi, Haziran 04, 2012

Ashes and Snow by Gregory Colbert

Cok etkileyici bir calisma..insan ve doga bir butun aslinda, bu filmi izledikten sonra kediden korktugum icin kendimden utandim:)Gorsellik disinda muzikler, sozel anlatimlar da cok etkileyici..Dvd sini edinebilir, oncesinde daha detayli bilgi icin asagidaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz..
http://www.ashesandsnow.org/

Cuma, Haziran 01, 2012

Zamanı efektif kullanmak: Eisenhower modeli

Hepimiz için gün 24 saat, ama yetmiyor sanki değil mi:)..Hele günümüz şartlarında özel sektörde çalışıyorsanız günün nerdeyse 12 saati işte (gidiş gelişler dahil) geçiyor, e minimum 7 saat de uyuyayım diyorsanız size 5 saat kalıyor tepe tepe kullanın:)

Bu yoğun tempoda en azından eve iş getirmemek ya da haftasonu çalışmamak adına işteki önceliklerimizi aşağıdaki matrikse göre belirlemekte fayda var.
Bu şekilde verimliliğimizi arttırıp önemli işleri deadline'larına sağdık kalarak yapabilir; üzerimizdeki stresi azaltabilir  ve kendi özel hayatımıza daha fazla zaman ayırabiliriz.

Herşeyde başarı için birinci şart bireyin mutlu olmasıdır, kişi mutlu değilse isterse 7-24 çalışsın başarılı bir iş çıkmaz. Hem kendi hayatımızda hem iş hayatında öncelik mutluluğumuz olmalı, bunun için de zamanı efektif kullanmak üzerimizdeki stresi azaltıp kendimize ve hobilerimize daha fazla zaman ayırmamızı sağlayacaktır.

Aşağıdaki matrikse göre yapılacak işlerimizi- "to do" listemizi sınıflandırabiliriz;

-önemli ve acil işleri hemen yapmalı,
-önemli ama acil olmayan işleri deadline'lara göre planlamalı,
-önemsiz ama acil işleri delege etmeli,
-önemsiz ve acil olmayan işleri ise minimize etmeli ya da ertelemeliyiz


                                             
                                               Eisenhower Matriks

Sevgiler,

Sibel

Hayata dokunan filmler: Jeux D'enfants-Cesaretin var mı Aşka?

Farklı, sarsıcı bir aşk filmi, iki çocukluk arkadaşı kendilerince cesaret oyunuyla hayata meydan okuyorlar, iş aşka gelince...

Sonunu tahmin etmek zor, eğlenceli, düşündüren, yer yer içinizi sızlatan bir film...Hayatla mücadele yolları, arkadaşlık, söyleyemediklerimiz, doğru yer ve zamanda gelmesi gereken cesaret üzerine..



Hepimizin hayatında pişmanlıkları, söylemedikleri vardır mutlaka, aslında hayat bunun için çok kısa...

Bu tatlar için ve etkileyici oyunculuklar için mutlaka izleyin derim, benim top 10 aşk filmi listeleme girmiş ve defalarca izleme isteği uyandıran bir filmdir, benden söylemesi:)



Sevgiyle,

Sibel