Çarşamba, Ağustos 31, 2011

terapide yeni bir boyut: bridget jones

evet itiraf ediyorum benim de kişisel bir terapistim var..ne zaman canım sıkılsa, hayata karşı motivasyonum düşse (bu tam olarak ne demek coming soon:) ona sığınıyorum. Benim terapistimin adı: Bridget Jones



Bridget'in hayata bakış açısının hepimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum, neden mi?

-başına ne gelirse gelsin positifliğini sürdürebiliyor (daha ne olsun, Uzakdoğu'da suçsuz yere hapse düşüyor, her şeye rağmen Madonna'nın "like a virgin" şarkısını avaz avaz söyleyip dans edebiliyor:))
-hayatı çok ciddiye almıyor (hiç demiyorum çünkü problemlerini çözmek adına (Ör: kilo vermek, koca bulmak...) kararlar alıyor, hedefler koyuyor, günlük tutmaya başlıyor v.s.), başına ne gelirse gelsin pes etmiyor
-kendine çok güveniyor aslında, herkesin önünde gülünç duruma düştüğünde bile kendisi de duruma gülebiliyor (hmm tamam her zaman değil ama en kötü bir sigara yakıp anında unutuyor:)
- vee belki hepsinden önemlisi hayallerinin peşinden gidiyor, kendi seçtiği yolda düşse de, insanlar alay etse de umursamıyor ve yola devam ediyor...


sonuç mu her şeye rağmen mutlu sonnn:) İşte bu yüzden bayılıyorum Bridget'e...Herkese de tavsiye ederim baş ucunuzda Bridget Jones serisini (2 DVD) bulundurun, en ucuz ve hızlı sonuç veren terapi yöntemi diyebilirim...En azından deneyin derim..

Salı, Ağustos 30, 2011

başlangıçlar..

Evet bloğumda ilk yazım.yepyeni bir başlangıç benim için.. başlangıçlar her zaman heyecan vericidir ama bence asıl önemli olan devamlılığıdır ve sonuna kadar aynı heyecanı sürdürmektir..
Bloğumun ismi eteğimden dökülenler.. çok uzun süre düşündüm bu ismi bulmak için demek isterdim aslında ama geçen gün yolda trafikte aklıma geldi birden.

Aslında bir süredir yazmak istiyordum. Kitap yazmak istiyorum ama bir türlü başlayamıyorum. En azından blog yoluyla yazmaya başlamak istedim.30 yılda eteğimde biriktirdiklerimi herkesle paylaşmak istedim. İsim çok hoşuma gitti gerçekten, çünkü bu blogda hayata dair herşeyi paylaşmak istiyorum. Artık eteğimde ne biriktiyse..:)

Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı, hep birlikte daha anlamlı (?!) bir hayata ve kendi gerçekliklerimize doğru yelken açacağımız bir blog olsun burası...
hayırlı ugurlu olsun..:)